Skip To Content
  • Type New Construction
  • Services Architecture, Interiors
  • Size 28,000 SF
  • Budget $8 Million

The Challenge

Easton police officers never felt comfortable in the building on Pine Street. The space, located next to a parking garage, was never designed as a police station, and officers struggled to organize spaces efficiently. The poor layout affected safety and morale. Alloy5 assisted the City of Easton as it examined several potential sites, including a former armory and an empty lot in the city’s gateway.

Our Approach

When the perfect location was identified, Alloy5 was hired to create a new police headquarters that blended new construction with an existing structure. Located in historic downtown Easton, it was important that the new facility respected the age of the surrounding buildings but was constructed to stand out for the public and provide the latest safety precautions for staff.

Design Solution

The new facility doubled the size of the station and created space so the department could increase its numbers by at least 20 more officers. The building features a tactical firing range with movable targets and a gym that doubles as a combat training space. Classrooms and spacious offices round out the three floors, and a garage with an overhang keeps police cars free of snow.

